Windmolen knakt in 2 in Nederland

In Zeewolde in Nederland is de bovenkant van een windmolen afgebroken, waarschijnlijk door de harde wind. De brokstukken liggen verspreid over enkele honderden meters. Niemand raakte gewond, laat de brandweer weten.O

Op een dijk bij Zeewolde, in de Nederlandse provincie Flevoland, is een windmolen in tweeën gebroken. Waarschijnlijk heeft de harde wind de molen doen knakken. Verder onderzoek moet daarover uitsluitsel geven. Op het moment van het ongeluk waaide het in ieder geval stevig, volgens lokale media met windkracht 6.

“Bij het incident raakte niemand gewond”, tweet de lokale brandweer. “Brokstukken liggen op de akker en tegen de Eemmeerdijk aan. Verkeer heeft geen hinder van de geknakte windmolen.”

Het energiebedrijf Vattenfall heeft aan de Nederlandse omroep NOS laten weten dat de andere zestien molens van het park langs de dijk tussen Zeewolde en Almere uit voorzorg zijn stilgezet. 

Volgens de lokale veiligheidsregio is de geknakte windmolen een van de oudste windmolens van het park, dat werd gebouwd in 1998. De veiligheidsregio laat ook weten dat er gelukkig niemand in de buurt was toen de turbine neerstortte, “want de rotor heeft echt een krater geslagen in het wegdek”.

Bron: VRT : De redactie : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/01/04/nederland-windmolen-afgebroken-door-wind/

Hier zie je ook een video :

https://www.ad.nl/binnenland/windmolen-geknakt-bij-zeewolde-geen-gewonden-maar-ravage-is-groot~af67fbce/