Alternatieven

Waarom moet Limburg koploper blijven?

temeer als zijn inwoners daar overlast van ervaren. Als er geen plaats meer is op voldoende afstand is het tijd om stil te staan en te aanvaarden dat we als Limburg al voldoende gedaan hebben.

Elke provincie neemt zijn verantwoordelijkheid op. In Limburg zijn we koploper wat betreft zonnepanelen volgens dit artikel. Waarom ? Zonnepanelen bezorgen geen overlast ! Ook als we kijken naar het aantal windmolens in Limburg dan hebben we ondertussen ook al meer dan ons steentje bijgedragen. Het is niet omdat we een doelstelling moeten halen dat we de gezondheid en leefkwaliteit van omwonenden moeten negeren.

Artikel in HBvL ivm zonnepanelen : Limburg houdt Vlaanderen op koers voor zonne-energie


Windbomen.

Hoeselt maakte afgelopen weken met veel tromgeroffel een plant een bos project. Denk eens aan een windbomen bos.

De windboom heeft een hoogte van 11 meter en is voorzien van 72 kleine verticale turbines, meldt nieuwssite Quartz. Deze turbines gaan draaien door de wind en produceren zo energie.

De windboom heeft een vermogen van 3.1 kilowatt en levert al energie bij zeer weinig wind (2 beaufort). Bij een gemiddelde wind van 3,3 beaufort produceert hij 3160 kilowattuur aan windenergie.

De officiële naam van de windboom is L’éolien 2.0 en is bedacht door de Franse ondernemer Jérôme Michaud-Larivière. De aanschafprijs is 30.000 euro.

bron: https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/energie/17232/video-gaat-deze-windboom-het-straatbeeld-veroveren


Kernenergie ?

De anti-wind actiegroepen worden steeds groter en mondiger. Ook de Duitse overheid lijkt steeds meer naar ze te luisteren. Maar hoe ze de Klimaatdoelstellingen dan wél willen gaan halen, lijkt nog niet besloten. Misschien kernenergie?

Deze aflevering van Lubach kan wat controversieel zijn maar er zit een ‘kern’ van waarheid in 😉
Als je niet veel tijd hebt , kijk van 13de minuut of 15de minuut